Pizzaboller

Fra Opskrifter
Version fra 19. feb. 2009, 19:47 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Pizzaboller {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == ''10 stk store eller 20 stk. almindelig størrelse'' === Dej === * 25 gr. ...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Pizzaboller

Ingredienser

10 stk store eller 20 stk. almindelig størrelse

Dej

  • 25 gr. gær
  • 1/2 liter lunkent vand
  • ca. 600 gr. hvedemel
  • Salt

Topping

  • 2 dl. tomatpure
  • 200 gr. skinke i tynde strimler
  • 200 gr. revet ost
  • Olivenolie
  • Tørret oregano

Tilberedning

Dej

  1. Opløs gær i vand
  2. Tilsæt mel og salt
  3. Ælt dejen godt sammen
  4. Lad dejen hæve 30 minutter

Topping

  1. Tomater, løg og hvidløg skæres i små tern
  2. Lad det simre i olien og tilsæt skinkestrimler
  3. Skal stå uden låg 10 minutter og smag til med salt, peber og oregano
  4. Væden skal være næsten væk

Samle og bage

  1. Form dejen som almindelige boller, men tryk dem lidt flade på bagepapir på en plade (1/2 bollestørrelse hvis man ikke ønsker store brød)
  2. Put tomatpure på hver bolle og glat ud med ske
  3. Tilsæt skinke og ost
  4. Stænk med lidt olivenolie og drys med oregano
  5. Bag pizzabollerne i ovnen ved 225 grader ca. 15 minutter