Flækkerter
Fra Opskrifter
Version fra 23. aug. 2008, 08:56 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Flækkerter Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt m...)
Disse flade boller bliver rigtig gode og egner sig godt til morgenmad eller til rigtigt pålæg. Der er lidt mere gods i dem her, end hvis man f.eks. bager vores Luftige boller.
Ingredienser
(ca. 16 stk.)
- 25 gr. smør
- 4 dl. mælk
- 1 dl. tykmælk
- 25 gr. gær
- 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 200 gr. sigtemel
- 600-650 gr. hvedemel
Tilberedning
- Smelt smør i gryde
- Tag gryden af varmen og tilsæt mælken
- Bland mælk og smør med tykmælk i en skål
- Rør gæren ud i blandingen
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen
- Del dejen i 16 stk. og form boller af dem
- Mas bollerne flade og læg dem på bagepapir på en bageplade
- Lad dem hæve 1/2 time (husk: Tænd ovnen her)
- Tryk godt ned med en finger flere steder i hver flækkert, for at lave fordybningerne
- Pensl med æg
- Bages ved 200 grader varmluft i 12 minutter