Shepherds Pie

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Shepherds Pie

God, mættende ret. Kan også laves i en udgave med indiske krydderier.

Ingredienser

  • 1,2 kg. kartofler
  • 50 gr. revet ost (gerne lidt stærk)
  • 400-500 gr. hakket oksekød
  • 2 løg
  • 2 peberfrugter
  • 125-150 gr. champignon
  • 0,5 terning grøntsagsbouillon
  • 1 dl. tomatpuré
  • evt. lidt chili/sambal olek
  • 1 dl. vand
  • Groftkværnet sort peber
  • Olie

Tilberedning

Kartoflerne

  1. Skræl og kog kartoflerne helt møre
  2. Mos dem til kartoffelmos

Kødsovsen

  1. Skær champignon i skiver
  2. Pil og hak løgene
  3. Skær peberfrugt i tern
  4. Svits løg, champignon, peberfrugter samt oksekød i en gryde
  5. Hæld tomatpuré (+ evt. chili), vand samt bouillonterning ved
  6. Lad det koge op, samt simre 5-10 minutter

Samle og bage

  1. Hæld først kødsovsen i et ildfast fad
  2. Læg derefter "låg" på med kartoffelmosen
  3. Drys den revne ost over
  4. Gratineres let i ovnen ved 250 grader, til osten er gylden