Shepherds Pie
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
God, mættende ret. Kan også laves i en udgave med indiske krydderier.
Ingredienser
- 1,2 kg. kartofler
- 50 gr. revet ost (gerne lidt stærk)
- 400-500 gr. hakket oksekød
- 2 løg
- 2 peberfrugter
- 125-150 gr. champignon
- 0,5 terning grøntsagsbouillon
- 1 dl. tomatpuré
- evt. lidt chili/sambal olek
- 1 dl. vand
- Groftkværnet sort peber
- Olie
Tilberedning
Kartoflerne
- Skræl og kog kartoflerne helt møre
- Mos dem til kartoffelmos
Kødsovsen
- Skær champignon i skiver
- Pil og hak løgene
- Skær peberfrugt i tern
- Svits løg, champignon, peberfrugter samt oksekød i en gryde
- Hæld tomatpuré (+ evt. chili), vand samt bouillonterning ved
- Lad det koge op, samt simre 5-10 minutter
Samle og bage
- Hæld først kødsovsen i et ildfast fad
- Læg derefter "låg" på med kartoffelmosen
- Drys den revne ost over
- Gratineres let i ovnen ved 250 grader, til osten er gylden