Flammkuchen: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 37: | Linje 37: | ||
=== Topping === | === Topping === | ||
# Steg bacon let (skal stadig være "slasket" med kun lidt farve) | # Steg bacon let for at komme af med det værste fedt (skal stadig være "slasket" med kun lidt farve) | ||
# Pil løgene og snit dem i halvmåneformede skiver | # Pil løgene og snit dem i halvmåneformede skiver | ||
# Rør creme fraiche, æg, paprika samt salt&peber sammen | # Rør creme fraiche, æg, paprika samt salt&peber sammen | ||
Linje 43: | Linje 43: | ||
=== Samle og bage === | === Samle og bage === | ||
# Rul | # Rul dejen ud til en pizzaagtigt bund, men den må gerne være lidt tykkere (dog uden at blive til deep pan) | ||
# Smør creme fraiche blandingen udover bunden | # Smør creme fraiche blandingen udover bunden | ||
# Læg løgringene på | # Læg løgringene på |
Nuværende version fra 15. mar. 2011, 17:54
En krydsning mellem en omelet og en pizza.
Ikke sund, men god :-) Server evt. med en let grøn salat.
Ingredienser
Dej
- 400-500 gr. hvedemel
- 30 gr. gær
- 1/2 tsk. sukker
- 3 dl. lunken mælk
- 3 spsk. rapsolie
Topping
- 1 1/2 pk. bacon i strimler
- ca. 300 gr. løg
- 250 gr. 18% creme fraiche
- 2 æg
- 2 tsk. paprika
- Salt og peber
Tilberedning
Start med at tænde for ovnen.
Dej
- Rør gæren ud i mælken
- Tilsæt resten og ælt
- Dejen stilles til side mens topping gøres klar, men behøver ikke som sådan at hæve
Topping
- Steg bacon let for at komme af med det værste fedt (skal stadig være "slasket" med kun lidt farve)
- Pil løgene og snit dem i halvmåneformede skiver
- Rør creme fraiche, æg, paprika samt salt&peber sammen
Samle og bage
- Rul dejen ud til en pizzaagtigt bund, men den må gerne være lidt tykkere (dog uden at blive til deep pan)
- Smør creme fraiche blandingen udover bunden
- Læg løgringene på
- Afslut med de let stegte baconskiver
- Bages i ovnen ved 200 gr. varmluft til creme fraiche blandingen er stivnet tilpas