Flammkuchen

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Flammkuchen

En krydsning mellem en omelet og en pizza.

Ikke sund, men god :-) Server evt. med en let grøn salat.

Ingredienser

Dej

  • 400-500 gr. hvedemel
  • 30 gr. gær
  • 1/2 tsk. sukker
  • 3 dl. lunken mælk
  • 3 spsk. rapsolie

Topping

  • 1 1/2 pk. bacon i strimler
  • ca. 300 gr. løg
  • 250 gr. 18% creme fraiche
  • 2 æg
  • 2 tsk. paprika
  • Salt og peber

Tilberedning

Start med at tænde for ovnen.

Dej

  1. Rør gæren ud i mælken
  2. Tilsæt resten og ælt
  3. Dejen stilles til side mens topping gøres klar, men behøver ikke som sådan at hæve

Topping

  1. Steg bacon let for at komme af med det værste fedt (skal stadig være "slasket" med kun lidt farve)
  2. Pil løgene og snit dem i halvmåneformede skiver
  3. Rør creme fraiche, æg, paprika samt salt&peber sammen

Samle og bage

  1. Rul dejen ud til en pizzaagtigt bund, men den må gerne være lidt tykkere (dog uden at blive til deep pan)
  2. Smør creme fraiche blandingen udover bunden
  3. Læg løgringene på
  4. Afslut med de let stegte baconskiver
  5. Bages i ovnen ved 200 gr. varmluft til creme fraiche blandingen er stivnet tilpas