Flammkuchen: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'right|thumb|400px|Flammkuchen {{AdSenseInsidePostRight}} En krydsning mellem en omelet og en pizza. Ikke sund, men god :-) Server evt. med en let g…') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 8: | Linje 8: | ||
== Ingredienser == | == Ingredienser == | ||
=== | === Dej === | ||
* 400-500 gr. hvedemel | * 400-500 gr. hvedemel |
Versionen fra 15. mar. 2011, 17:52
En krydsning mellem en omelet og en pizza.
Ikke sund, men god :-) Server evt. med en let grøn salat.
Ingredienser
Dej
- 400-500 gr. hvedemel
- 30 gr. gær
- 1/2 tsk. sukker
- 3 dl. lunken mælk
- 3 spsk. rapsolie
Topping
- 1 1/2 pk. bacon i strimler
- ca. 300 gr. løg
- 250 gr. 18% creme fraiche
- 2 æg
- 2 tsk. paprika
- Salt og peber
Tilberedning
Start med at tænde for ovnen.
Dej
- Rør gæren ud i mælken
- Tilsæt resten og ælt
- Dejen stilles til side mens topping gøres klar, men behøver ikke som sådan at hæve
Topping
- Steg bacon let (skal stadig være "slasket" med kun lidt farve) for at komme af med det værste fedt
- Pil løgene og snit dem i halvmåneformede skiver
- Rør creme fraiche, æg, paprika samt salt&peber sammen
Samle og bage
- Rul en dejen ud til en pizzaagtigt bund, men den må gerne være lidt tykkere (dog uden at blive til deep pan)
- Smør creme fraiche blandingen udover bunden
- Læg løgringene på
- Afslut med de let stegte baconskiver
- Bages i ovnen ved 200 gr. varmluft til creme fraiche blandingen er stivnet tilpas