Ristafel: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 8: | Linje 8: | ||
=== Sovsen === | === Sovsen === | ||
* | * 300 gr. svinekød | ||
* Olivenolie | * Olivenolie | ||
* 2 løg | * 2 løg | ||
Linje 24: | Linje 24: | ||
* Ris | * Ris | ||
* | * 1 banan | ||
* 75 gr. kokosmel | * 75 gr. kokosmel | ||
* Ananas | * Ananas | ||
* 100 gr. rosiner | * 100 gr. rosiner | ||
* Peanuts | |||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
Linje 48: | Linje 49: | ||
# Kog risene | # Kog risene | ||
# Skær | # Skær bananen i skiver | ||
# Skær ananas i små stykker | # Skær ananas i små stykker | ||
[[Category:Hovedret]] | [[Category:Hovedret]] | ||
[[Category:Sundt]] | [[Category:Sundt]] |
Versionen fra 1. okt. 2008, 20:20
En god, sund ret. Udelades chilien, er den også god til børn, der selv kan vælge det toppings, de ønsker.
Ingredienser
Sovsen
- 300 gr. svinekød
- Olivenolie
- 2 løg
- 2 peberfrugter
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili (kan udelades eller erstattes af sambal olek som topping)
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. spidskommen
- 6 dl. bouillon (grøntsags)
- Majsstivelse til jævning
- 2-3 dl. kokosmælk (light, hvis det skal være sundt)
- Salt og peber
Tilbehør / Toppings
- Ris
- 1 banan
- 75 gr. kokosmel
- Ananas
- 100 gr. rosiner
- Peanuts
Tilberedning
Sovsen
- Skær svinekød i strimler eller tern
- Skær løg og peberfrugter i tern
- Hak hvidløget fint
- Hak chili fint
- Svits karry og spidskommen i olie i en gryde
- Brun kødet i krydderierne et par minutter
- Tilsæt hvidløg, chili, løg, peberfrugt og svits det med
- Tilsæt nu bouillon og lad det koge op
- Jævn sovsen med majsstivelse og koldt vand
- Kog nu sovsen lidt, hvorefter kokosmælken tilsættes
- Smag til med salt og peber
Tilbehør / Toppings
- Kog risene
- Skær bananen i skiver
- Skær ananas i små stykker