Ristafel
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
En god, sund ret. Udelades chilien, er den også god til børn, der selv kan vælge det toppings, de ønsker.
Ingredienser
Sovsen
- 300 gr. svinekød
- Olivenolie
- 2 løg
- 2 peberfrugter
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili (kan udelades eller erstattes af sambal olek som topping)
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. spidskommen
- 6 dl. bouillon (grøntsags)
- Majsstivelse til jævning
- 2-3 dl. kokosmælk (light, hvis det skal være sundt)
- Salt og peber
Tilbehør / Toppings
- Ris
- 1 banan
- 75 gr. kokosmel
- Ananas
- 100 gr. rosiner
- Peanuts
Tilberedning
Sovsen
- Skær svinekød i strimler eller tern
- Skær løg og peberfrugter i tern
- Hak hvidløget fint
- Hak chili fint
- Svits karry og spidskommen i olie i en gryde
- Brun kødet i krydderierne et par minutter
- Tilsæt hvidløg, chili, løg, peberfrugt og svits det med
- Tilsæt nu bouillon og lad det koge op
- Jævn sovsen med majsstivelse og koldt vand
- Kog nu sovsen lidt, hvorefter kokosmælken tilsættes
- Smag til med salt og peber
Tilbehør / Toppings
- Kog risene
- Skær bananen i skiver
- Skær ananas i små stykker