Malaygryde: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Malaygryde == Ingredienser == * Ris * 1 spsk. olie * 1 spsk. karry * 400 gr. skinkekød * 3 porrer * 1 løg * 2 fed hvidl...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 18: | Linje 18: | ||
* Maizena til jævning | * Maizena til jævning | ||
* Salat som tilbehør | * Salat som tilbehør | ||
* Evt. mango chutney | |||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
Linje 35: | Linje 36: | ||
# Umiddelbart inden servering vendes bønnespirer i, så de stadig er sprøde | # Umiddelbart inden servering vendes bønnespirer i, så de stadig er sprøde | ||
Server med ris og frisk salat. | Server med ris og frisk salat samt eventuelt mango chutney. | ||
[[Category:Hovedret]] | [[Category:Hovedret]] | ||
[[Category:Gryderet]] | [[Category:Gryderet]] | ||
[[Category:Sundt]] | [[Category:Sundt]] |
Nuværende version fra 20. sep. 2008, 20:59
Ingredienser
- Ris
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. karry
- 400 gr. skinkekød
- 3 porrer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 10 hele nelliker
- Salt og peber
- 2,5 dl. grøntsagsbouillon
- 1 bakke friske bønnespirer
- Soyasauce
- Chilisovs / sambal olek
- Maizena til jævning
- Salat som tilbehør
- Evt. mango chutney
Tilberedning
- Start med at sætte risene over og koge (gule ris opnås med lidt gurkemeje i kogevandet)
- Skær skinkekød i tern eller tynde skiver
- Skær porrer i ringe
- Hak løget
- Hak hvidløget
- Brænd karryen af i olien
- Svits kødtern sammen med karryen
- Tilsæt nu porrer og løg og brun med
- Krydr med hvidløg, nelliker, salt og peber og hæld bouillon over
- Snurrer stille under låg en times tid
- Smag til med soya- og chilisovs
- Sovsen kan nu jævnes let med lidt maizena i koldt vand
- Umiddelbart inden servering vendes bønnespirer i, så de stadig er sprøde
Server med ris og frisk salat samt eventuelt mango chutney.