Malaygryde
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
- Ris
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. karry
- 400 gr. skinkekød
- 3 porrer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 10 hele nelliker
- Salt og peber
- 2,5 dl. grøntsagsbouillon
- 1 bakke friske bønnespirer
- Soyasauce
- Chilisovs / sambal olek
- Maizena til jævning
- Salat som tilbehør
- Evt. mango chutney
Tilberedning
- Start med at sætte risene over og koge (gule ris opnås med lidt gurkemeje i kogevandet)
- Skær skinkekød i tern eller tynde skiver
- Skær porrer i ringe
- Hak løget
- Hak hvidløget
- Brænd karryen af i olien
- Svits kødtern sammen med karryen
- Tilsæt nu porrer og løg og brun med
- Krydr med hvidløg, nelliker, salt og peber og hæld bouillon over
- Snurrer stille under låg en times tid
- Smag til med soya- og chilisovs
- Sovsen kan nu jævnes let med lidt maizena i koldt vand
- Umiddelbart inden servering vendes bønnespirer i, så de stadig er sprøde
Server med ris og frisk salat samt eventuelt mango chutney.