Nøddetoppe: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == (ca. 16 stik.) * 200 gr. hasselnøddekerner * 50 gr. smør * 1 dl. rørsukker * 1 æg * fintrevet skal af 1 appelsin * 16 hasse…') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:Noeddetoppe.jpg|right|thumb|400px|Nøddetoppe (og klejner)]] | |||
{{AdSenseInsidePostRight}} | {{AdSenseInsidePostRight}} | ||
Nuværende version fra 24. maj 2014, 20:23
Ingredienser
(ca. 16 stik.)
- 200 gr. hasselnøddekerner
- 50 gr. smør
- 1 dl. rørsukker
- 1 æg
- fintrevet skal af 1 appelsin
- 16 hasselnøddekerner til pynt
- 50 gr. mørk chokolade
Tilberedning
- Tænd ovnen på 175 grader
- Beklæd bageplade med bagepapir
- Hak nødderne helt fint (næsten melet)
- Smelt smørret ved svag varme og lad det køle lidt af
- Rør nødderne, smør sukker, æg og fintrevet appelsinskal sammen med en ske
- Form til 16 små toppe
- Sæt dem på bagepladen
- Tryk forsigtigt en hel hasselnød ned i hver top
- Bag 15-20 min. til de er gyldne
- Lad køle af
- Smelt chokoladen over vandbad
- Dyp bunden af hver nøddetop i smeltet chokolade
- Læg til tørre på bagepapir