Nøddetoppe
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
(ca. 16 stik.)
- 200 gr. hasselnøddekerner
- 50 gr. smør
- 1 dl. rørsukker
- 1 æg
- fintrevet skal af 1 appelsin
- 16 hasselnøddekerner til pynt
- 50 gr. mørk chokolade
Tilberedning
- Tænd ovnen på 175 grader
- Beklæd bageplade med bagepapir
- Hak nødderne helt fint (næsten melet)
- Smelt smørret ved svag varme og lad det køle lidt af
- Rør nødderne, smør sukker, æg og fintrevet appelsinskal sammen med en ske
- Form til 16 små toppe
- Sæt dem på bagepladen
- Tryk forsigtigt en hel hasselnød ned i hver top
- Bag 15-20 min. til de er gyldne
- Lad køle af
- Smelt chokoladen over vandbad
- Dyp bunden af hver nøddetop i smeltet chokolade
- Læg til tørre på bagepapir