Fastelavnsboller: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|Fastelavnsboller == Ingredienser == (16-20 stk.) === Bollerne === * 150 gr. margarine * 2 dl. mælk * 50 gr. gær * 1 æg * 50 gr. sukk...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 27: | Linje 27: | ||
* 1 spsk. vand | * 1 spsk. vand | ||
* Kakaopulver | * Kakaopulver | ||
== Tilberedning == | |||
=== Bolledejen === | |||
# Margarinen smeltes og mælken hældes ved | |||
# Mælkeblandingen hældes over i en stor skål | |||
# Bland gær i (når det er kølet af til lunken temperatur) | |||
# Tilsæt æg, sukker og salt | |||
# Ælt melet i lidt efter lidt | |||
''Stilles til hævning 45 minutter'' | |||
=== Fyld === | |||
# Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde | |||
# Pisk majsstivelse og mælk i | |||
# Bring fyldet i kog ved konstant piskning | |||
# Smag til med vaniljen | |||
# Hæld fyldet i en skål, drys med lidt sukker og sæt den et køligt sted | |||
=== Form bollerne === | |||
# Slå dejen ud og rul ud til et rektangel på 50 x 40cm | |||
# Skær ud i 16-20 firkanter | |||
# Læg en spsk. fyld på hvert stykke dej | |||
# Pak dejen omkring fyldet | |||
# Stil bollerne på bagepapir med sammenføjningen nedad | |||
''Efterhæver 15 minutter'' | |||
=== Bagning og glasur === | |||
'''Bagetid''': 15-20 minutter ved 200 grader på midterste ribbe. | |||
# Rør flormelis med vand | |||
# Tilsæt kakaopulver indtil den ønskede farve opnås | |||
# Smør bollerne med glasur ''når de er helt afkølet'' | |||
[[Category:Bagværk]] | [[Category:Bagværk]] |
Nuværende version fra 9. feb. 2008, 19:58
Ingredienser
(16-20 stk.)
Bollerne
- 150 gr. margarine
- 2 dl. mælk
- 50 gr. gær
- 1 æg
- 50 gr. sukker
- 1/4 tsk salt
- 400 gr. hvedemel
Fyld
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 2,5 dl. mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
Glasur
- 100 gr. flormelis
- 1 spsk. vand
- Kakaopulver
Tilberedning
Bolledejen
- Margarinen smeltes og mælken hældes ved
- Mælkeblandingen hældes over i en stor skål
- Bland gær i (når det er kølet af til lunken temperatur)
- Tilsæt æg, sukker og salt
- Ælt melet i lidt efter lidt
Stilles til hævning 45 minutter
Fyld
- Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde
- Pisk majsstivelse og mælk i
- Bring fyldet i kog ved konstant piskning
- Smag til med vaniljen
- Hæld fyldet i en skål, drys med lidt sukker og sæt den et køligt sted
Form bollerne
- Slå dejen ud og rul ud til et rektangel på 50 x 40cm
- Skær ud i 16-20 firkanter
- Læg en spsk. fyld på hvert stykke dej
- Pak dejen omkring fyldet
- Stil bollerne på bagepapir med sammenføjningen nedad
Efterhæver 15 minutter
Bagning og glasur
Bagetid: 15-20 minutter ved 200 grader på midterste ribbe.
- Rør flormelis med vand
- Tilsæt kakaopulver indtil den ønskede farve opnås
- Smør bollerne med glasur når de er helt afkølet