Fastelavnsboller
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
(16-20 stk.)
Bollerne
- 150 gr. margarine
- 2 dl. mælk
- 50 gr. gær
- 1 æg
- 50 gr. sukker
- 1/4 tsk salt
- 400 gr. hvedemel
Fyld
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 2,5 dl. mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
Glasur
- 100 gr. flormelis
- 1 spsk. vand
- Kakaopulver
Tilberedning
Bolledejen
- Margarinen smeltes og mælken hældes ved
- Mælkeblandingen hældes over i en stor skål
- Bland gær i (når det er kølet af til lunken temperatur)
- Tilsæt æg, sukker og salt
- Ælt melet i lidt efter lidt
Stilles til hævning 45 minutter
Fyld
- Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde
- Pisk majsstivelse og mælk i
- Bring fyldet i kog ved konstant piskning
- Smag til med vaniljen
- Hæld fyldet i en skål, drys med lidt sukker og sæt den et køligt sted
Form bollerne
- Slå dejen ud og rul ud til et rektangel på 50 x 40cm
- Skær ud i 16-20 firkanter
- Læg en spsk. fyld på hvert stykke dej
- Pak dejen omkring fyldet
- Stil bollerne på bagepapir med sammenføjningen nedad
Efterhæver 15 minutter
Bagning og glasur
Bagetid: 15-20 minutter ved 200 grader på midterste ribbe.
- Rør flormelis med vand
- Tilsæt kakaopulver indtil den ønskede farve opnås
- Smør bollerne med glasur når de er helt afkølet