Shepherds Pie med blomkålslåg: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '[[Image:|right|thumb|400px|Shepherds Pie med blomkålslåg]] {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 150 gr. (blødt) smør * 5 meget modne, mosede bananer * 1-2 tsk.…') |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 4: | Linje 4: | ||
== Ingredienser == | == Ingredienser == | ||
* | === Kødsovs === | ||
* | |||
* 1 | * 1 løg | ||
* | * 4 fed hvidløg | ||
* | * 1 spsk. olie | ||
* 1 | * 400 gr. hakket oksekød | ||
* | * 1 ds. hakkede flåede tomater | ||
* | * 1 spsk. bouillon | ||
* 1 tsk. oregano | |||
* 1 tsk. timian | |||
* 1 tsk. basilikum | |||
* salt og peber | |||
* chili efter smag | |||
=== Blomkålsmos === | |||
* 1 blomkål | |||
* 50 gr. smør | |||
* 1/2 dl. piskefløde | |||
* 50 gr. revet parmesan + 25 gr. til gratinering | |||
* 1 tsk. revet muskat | |||
* salt og peber | |||
* Persille til drys | |||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
# | * Tænd ovnen på 200 gr. varmluft | ||
# | |||
# | === Kødsovs === | ||
# | |||
# | # Hak løg og hvidløg og svits et par minutter | ||
# | # Tilsæt kødet og brun det | ||
# | # Tilsæt tomater, bouillon og krydderier | ||
# | # Simrer lidt under låg | ||
=== Blomkålsmos === | |||
# Del blomkål i store buketter og kog dem møre i vand | |||
# Hæld vand fra | |||
# Tilsæt smør, fløde, ost, muskat og salt&peber | |||
# Blendes med stavblender | |||
=== Samle og bage === | |||
# Hæld først kødsovsen i et smurt ildfast fad | |||
# Læg derefter "låg" på med blomkålsmosen | |||
# Drys parmesan over | |||
# Gratineres 25-30 minutter | |||
# Drys med persille ved servering | |||
[[Category: | [[Category:Hovedret]] |
Nuværende version fra 30. nov. 2014, 11:13
[[Image:|right|thumb|400px|Shepherds Pie med blomkålslåg]]
Ingredienser
Kødsovs
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 400 gr. hakket oksekød
- 1 ds. hakkede flåede tomater
- 1 spsk. bouillon
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. basilikum
- salt og peber
- chili efter smag
Blomkålsmos
- 1 blomkål
- 50 gr. smør
- 1/2 dl. piskefløde
- 50 gr. revet parmesan + 25 gr. til gratinering
- 1 tsk. revet muskat
- salt og peber
- Persille til drys
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200 gr. varmluft
Kødsovs
- Hak løg og hvidløg og svits et par minutter
- Tilsæt kødet og brun det
- Tilsæt tomater, bouillon og krydderier
- Simrer lidt under låg
Blomkålsmos
- Del blomkål i store buketter og kog dem møre i vand
- Hæld vand fra
- Tilsæt smør, fløde, ost, muskat og salt&peber
- Blendes med stavblender
Samle og bage
- Hæld først kødsovsen i et smurt ildfast fad
- Læg derefter "låg" på med blomkålsmosen
- Drys parmesan over
- Gratineres 25-30 minutter
- Drys med persille ved servering