Shepherds Pie med blomkålslåg
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
[[Image:|right|thumb|400px|Shepherds Pie med blomkålslåg]]
Ingredienser
Kødsovs
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 400 gr. hakket oksekød
- 1 ds. hakkede flåede tomater
- 1 spsk. bouillon
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. basilikum
- salt og peber
- chili efter smag
Blomkålsmos
- 1 blomkål
- 50 gr. smør
- 1/2 dl. piskefløde
- 50 gr. revet parmesan + 25 gr. til gratinering
- 1 tsk. revet muskat
- salt og peber
- Persille til drys
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200 gr. varmluft
Kødsovs
- Hak løg og hvidløg og svits et par minutter
- Tilsæt kødet og brun det
- Tilsæt tomater, bouillon og krydderier
- Simrer lidt under låg
Blomkålsmos
- Del blomkål i store buketter og kog dem møre i vand
- Hæld vand fra
- Tilsæt smør, fløde, ost, muskat og salt&peber
- Blendes med stavblender
Samle og bage
- Hæld først kødsovsen i et smurt ildfast fad
- Læg derefter "låg" på med blomkålsmosen
- Drys parmesan over
- Gratineres 25-30 minutter
- Drys med persille ved servering