Shepherds Pie ala India: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
(6 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_3007_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Shepherds Pie ala India]] | |||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
Her er en indisk variation af [[Shepherds Pie|den traditionelle udgave af Shepherds Pie]]. | |||
== Ingredienser == | == Ingredienser == | ||
=== Kartoffelmos === | |||
* 3/4 kg skrællede kartofler | |||
* 25 gr. smør | |||
* lidt mælk | |||
=== Kødsovs === | |||
* 1 hakket løg | * 1 hakket løg | ||
Linje 13: | Linje 26: | ||
* salt og peber | * salt og peber | ||
* evt. frisk koriander | * evt. frisk koriander | ||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
Start med at sætte | ''Start med at skrælle kartofler og sætte over til kogning'' | ||
=== Kartoffelmos === | |||
# Hæld vandet fra kartoflerne når de er godt kogte, og mos dem | |||
# Rør mosen med smør og mælk, og smag til med salt og peber | |||
=== Kødsovs === | |||
# Brun løg, hvidløg, ingefær, og chili, til løgene er møre | # Brun løg, hvidløg, ingefær, og chili, til løgene er møre | ||
Linje 25: | Linje 42: | ||
# Kom tomat og bouillon ved, og lad det koge 20 min. | # Kom tomat og bouillon ved, og lad det koge 20 min. | ||
# Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander | # Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander | ||
=== Samle og bage === | |||
# Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos | # Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos | ||
# Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30 min. | # Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30 min. | ||
[[Category:Hovedret]] | [[Category:Hovedret]] |
Nuværende version fra 7. feb. 2010, 19:29
Her er en indisk variation af den traditionelle udgave af Shepherds Pie.
Ingredienser
Kartoffelmos
- 3/4 kg skrællede kartofler
- 25 gr. smør
- lidt mælk
Kødsovs
- 1 hakket løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 1 finthakket chili uden kerner (kan udelades)
- 1/2 kg. hakket oksekød
- 1/2 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 dl. grøntsagsbouillon
- salt og peber
- evt. frisk koriander
Tilberedning
Start med at skrælle kartofler og sætte over til kogning
Kartoffelmos
- Hæld vandet fra kartoflerne når de er godt kogte, og mos dem
- Rør mosen med smør og mælk, og smag til med salt og peber
Kødsovs
- Brun løg, hvidløg, ingefær, og chili, til løgene er møre
- Tilsæt kød og krydderier, og brun det godt
- Kom tomat og bouillon ved, og lad det koge 20 min.
- Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander
Samle og bage
- Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos
- Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30 min.