Æblekage med smulredej: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Admin (diskussion | bidrag) No edit summary |
Admin (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 27: | Linje 27: | ||
# Skræl og udkern æblerne | # Skræl og udkern æblerne | ||
# Skær i små både | # Skær i små både | ||
# Kog æblebåde i 1-2 spsk. vand, indtil de moser ud | # Kog æblebåde i 1-2 spsk. vand med passende sukker, indtil de moser ud | ||
Tip: Æblerne behøver bestemt ikke være moset helt ud. Det smager også godt med lidt bid i noget af æblemosen. | Tip: Æblerne behøver bestemt ikke være moset helt ud. Det smager også godt med lidt bid i noget af æblemosen. | ||
Linje 45: | Linje 45: | ||
[[Category:Kage]] | [[Category:Kage]] | ||
[[Category:3 Stjerner]] |
Nuværende version fra 14. okt. 2012, 10:51
Smulredejen oven på denne æblekage både knaser og har et lækkert sejhed i bunden ned mod æblemosen. Varier mængden af æbler i forhold til hvad du bedst kan lide.
Ingredienser
- Tilbehør: Flødeskum eller creme fraiche
Æblemos
- Æbler...måske 10, afhængig af størrelse
- Sukker
Smulredej
- 125 gr. mel
- 125 gr. sukker
- 125 gr. margarine
- Hakkede mandler eller nødder
Tilberedning
Æblemos
- Skræl og udkern æblerne
- Skær i små både
- Kog æblebåde i 1-2 spsk. vand med passende sukker, indtil de moser ud
Tip: Æblerne behøver bestemt ikke være moset helt ud. Det smager også godt med lidt bid i noget af æblemosen.
Smulredej
- Smulr mel, margarine og sukker sammen
- Bland med hakkede mandler eller nødder
Samle og bage
- Læg æblemos i bunden af et ildfast fad
- Drys smulredej over
- Bag i ovnen ved 180 grader varmluft eller til den er gylden ovenpå
Server med flødeskum eller creme fraiche.