Shepherds Pie: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Shepherds Pie == Ingredienser == * 1,2 kg. kartofler * 50 gr. revet ost (gerne lidt stærk) * 400-500 gr. hakket oksekød...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_4897_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Shepherds Pie]] | [[Image:IMG_4897_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Shepherds Pie]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
God, mættende ret. Kan også laves i [[Shepherds Pie ala India|en udgave med indiske krydderier]]. | |||
== Ingredienser == | == Ingredienser == |
Nuværende version fra 7. feb. 2010, 19:30
God, mættende ret. Kan også laves i en udgave med indiske krydderier.
Ingredienser
- 1,2 kg. kartofler
- 50 gr. revet ost (gerne lidt stærk)
- 400-500 gr. hakket oksekød
- 2 løg
- 2 peberfrugter
- 125-150 gr. champignon
- 0,5 terning grøntsagsbouillon
- 1 dl. tomatpuré
- evt. lidt chili/sambal olek
- 1 dl. vand
- Groftkværnet sort peber
- Olie
Tilberedning
Kartoflerne
- Skræl og kog kartoflerne helt møre
- Mos dem til kartoffelmos
Kødsovsen
- Skær champignon i skiver
- Pil og hak løgene
- Skær peberfrugt i tern
- Svits løg, champignon, peberfrugter samt oksekød i en gryde
- Hæld tomatpuré (+ evt. chili), vand samt bouillonterning ved
- Lad det koge op, samt simre 5-10 minutter
Samle og bage
- Hæld først kødsovsen i et ildfast fad
- Læg derefter "låg" på med kartoffelmosen
- Drys den revne ost over
- Gratineres let i ovnen ved 250 grader, til osten er gylden