Mazarinkage: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|Mazarinkage Dejlig svampet kage, sandsynligvis pga. kartoflerne. == Ingredienser == (Gang op med 2, hvis du vil have en bradep...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
(2 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_1847_finished_web.jpg|right|thumb|Mazarinkage]] | [[Image:IMG_1847_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Mazarinkage]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
Dejlig svampet kage, sandsynligvis pga. kartoflerne. | Dejlig svampet kage, sandsynligvis pga. kartoflerne. | ||
Linje 46: | Linje 47: | ||
# Glaser kagen, når den er afkølet | # Glaser kagen, når den er afkølet | ||
# Lad glasuren stivne | # Lad glasuren stivne | ||
[[Category:3 Stjerner]] | |||
[[Category:Kage]] |
Nuværende version fra 26. okt. 2008, 19:59
Dejlig svampet kage, sandsynligvis pga. kartoflerne.
Ingredienser
(Gang op med 2, hvis du vil have en bradepandestørrelse kage)
Kagedej
- 100 gr. blødt smør
- 150 gr. lyst rørsukker
- 3 æggeblommer
- 150 gr. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 150 gr. skrællede kogte kartofler
- 1 tsk. mandelessens
- 3 æggehvider
Glasur
- 85 gr. flormelis
- 1-2 spsk. kakao
- lidt kogende vand
Tilberedning
Start med at skrælle og koge kartoflerne.
Kagedej
- Mos kartoflerne helt fint, medens de stadig er varme
- Rør smør og sukker blødt
- Kom æggeblommer i et ad gangen
- Bland mel og bagepulver sammen
- Rør mel og kartofler i dejen sammen med mandelessens
- Pisk hviderne stive og vend dem i dejen
- Put bagepapir i en form (eller bradepande) og hæld dejen i
- Bag ved 175 grader i 45 minutter
Afkøl herefter kagen.
Glasur
- Rør flormelis med kakao og vand
- Glaser kagen, når den er afkølet
- Lad glasuren stivne