Mazarinkage
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Dejlig svampet kage, sandsynligvis pga. kartoflerne.
Ingredienser
(Gang op med 2, hvis du vil have en bradepandestørrelse kage)
Kagedej
- 100 gr. blødt smør
- 150 gr. lyst rørsukker
- 3 æggeblommer
- 150 gr. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 150 gr. skrællede kogte kartofler
- 1 tsk. mandelessens
- 3 æggehvider
Glasur
- 85 gr. flormelis
- 1-2 spsk. kakao
- lidt kogende vand
Tilberedning
Start med at skrælle og koge kartoflerne.
Kagedej
- Mos kartoflerne helt fint, medens de stadig er varme
- Rør smør og sukker blødt
- Kom æggeblommer i et ad gangen
- Bland mel og bagepulver sammen
- Rør mel og kartofler i dejen sammen med mandelessens
- Pisk hviderne stive og vend dem i dejen
- Put bagepapir i en form (eller bradepande) og hæld dejen i
- Bag ved 175 grader i 45 minutter
Afkøl herefter kagen.
Glasur
- Rør flormelis med kakao og vand
- Glaser kagen, når den er afkølet
- Lad glasuren stivne