Chili Con Carne: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: Skabelon: right|thumb|400px|Navn på billede == Ingredienser == * == Tilberedning == # Category:Vinter Category:Nemt Category:Hovedret [[...) |
Polesen (diskussion | bidrag) |
||
(3 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke) | |||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_4202_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Chili Con Carne]] | |||
Den her udgave af en chili con carne er super-nem og rimeligt hurtig at lave. | |||
Et lille tip: Til familier med små børn, så kan man udelade sambal olek i retten, og selv krydre portionerne med det efterfølgende. | |||
Server evt. med frisk skåret salat, fromage frais, frisk rød peber, majs, ... | |||
== Ingredienser == | == Ingredienser == | ||
* | * 3 løg | ||
* 2 fed hvidløg | |||
* 500 gr. hakket oksekød | |||
* 2 tsk. stødt spidskommen | |||
* 1 lille ds. koncentreret tomatpuré | |||
* 1 ds. røde kidneybønner | |||
* 3 dl. grøntsagsbouillon | |||
* Sambal Olek efter smag | |||
* Salt og peber | |||
* Olie til stegning | |||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
# | # Pil og hak løg og hvidløg | ||
# Svits løg og hvidløg kortvarigt i olie | |||
# Svits nu kødet med, indtil det skifter farve | |||
# Rør spidskommen sammen med den koncentrerede tomatpuré | |||
# Bland tomatpuréblandingen i sammen med bouillon | |||
# Smag til med sambal olek, salt og peber og lad snurre 5-10 minutter under låg | |||
# Hæld vandet fra bønnerne og vend dem i | |||
# Lad bønnerne koge med kort | |||
[[Category:Vinter]] | [[Category:Vinter]] | ||
Linje 15: | Linje 35: | ||
[[Category:Hovedret]] | [[Category:Hovedret]] | ||
[[Category:Mexicansk]] | [[Category:Mexicansk]] | ||
[[Category:Gryderet]] |
Nuværende version fra 21. sep. 2008, 08:52
Den her udgave af en chili con carne er super-nem og rimeligt hurtig at lave.
Et lille tip: Til familier med små børn, så kan man udelade sambal olek i retten, og selv krydre portionerne med det efterfølgende.
Server evt. med frisk skåret salat, fromage frais, frisk rød peber, majs, ...
Ingredienser
- 3 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 gr. hakket oksekød
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 lille ds. koncentreret tomatpuré
- 1 ds. røde kidneybønner
- 3 dl. grøntsagsbouillon
- Sambal Olek efter smag
- Salt og peber
- Olie til stegning
Tilberedning
- Pil og hak løg og hvidløg
- Svits løg og hvidløg kortvarigt i olie
- Svits nu kødet med, indtil det skifter farve
- Rør spidskommen sammen med den koncentrerede tomatpuré
- Bland tomatpuréblandingen i sammen med bouillon
- Smag til med sambal olek, salt og peber og lad snurre 5-10 minutter under låg
- Hæld vandet fra bønnerne og vend dem i
- Lad bønnerne koge med kort