Rabarbertærte
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
Mørdej
- 150 gr. mel
- 150 gr. margarine
- 75 sukker
Fyld
- 500 gr. rabarber
- 75-100 gr. sukker (alt efter hvor sur eller sød du ønsker den)
- 1 tsk. kanel
Tilberedning
Mørdej
- Bland mel med sukker
- Skær margarine i små stykker og bland i
- Rør dejen sammen
Dejen kan nu sættes i køleskab 30-60 minutter, hvorved den bliver nemmere at arbejde med, men du kan også bare gå igang :-)
Samle tærten med fyldet
- Halvér mørdejen og læg dej op af siderne på et tærtefad
- Rens rabarber og skær dem i 1-2 cm store stykker
- Læg rabarberstykkerne i tærtefadet
- Bland sukker med kanel
- Hæld næsten alt sukker-/kanelblanding ovenpå rabarberne
- Rul den anden halvdel af mørdejen ud fladt
- Skær den i lange strimler
- Læg strimlerne over tærten med mellemrum, først den ene vej og så den anden vej (skal danne et gitter)
- Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 25 minutter
Smager ekstra godt når den er lun, serveret med creme fraiche.