Kofte med tomatsovs

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Kofte med tomatsovs

Spis det med ris og salat. Prøv det også med spaghetti og parmesan.

Ingredienser

Kødboller

  • 400 gr. hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. karry
  • evt. hvidløg
  • olie til stegning

Tomatsovs

  • 1 løg
  • 2 store ds. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 5 dl. vand

Tilbehør

  • Tilbehør: Ris og salt, eller spaghetti med parmesan

Tilberedning

Kødboller

  1. Start med at sætte ris over
  2. Hak løg og persille fint
  3. Bland med kødet
  4. Tilsæt krydderierne
  5. Form farsen til små kødboller
  6. Steg kødbollerne i olie ved middel varme (efter 5. min stegning hældes 2 spsk. olie over)

Tomatsovs

  1. Steg løg klare i olie i en gryde
  2. Kom krydderierne ved og steg lidt med
  3. Tilsæt tomatpuré og vand
  4. Kog op, og tilsæt derefter kødbollerne
  5. Skru ned for varmen, og lad retten simre ca. 30 min.