Kærnemælkshorn med rabarber og mandler
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Rigtig gode!
Tip: Istedet for rabarberkompot kan man også bruge syltetøj.
Ingredienser
(20 stk)
Kompot
- 300 gr. rabarber
- 100 gr. jordbær
- 1 vaniljestang
- 100 gr. rørsukker
Dej
- 100 gr. smør
- 50 gr. gær
- 2,5 dl. kærnemælk
- 2-3 spsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1 æg
- 475 gr. hvedemel
- æg til pensling
- mandelflager til drys
Tilberedning
Kompot
- Rens rabarber og skær ud i små stykker
- Del vaniljestang og skrab kornene ud
- Kog rabarber, jordbær, vanilje og sukker ca. 15 min.
- Afkøles
Dej
- Smelt smøret, afkøl lidt
- Rør gær ud i kærnemælken og bland med det lune smør
- Tilsæt sukker, salt, æg samt halvdelen af melet
- Rør godt sammen
- Ælt nu resten af melet i
- Hæver 40 minutter
Samles og bages
- Del dejen i 5 stykker og rul dem til boller
- Tryk bollerne flade, så de bliver til flade cirkler
- Skær hver cirkel i 4 kvarte
- Læg en klat kompot på hver, og rul til horn
- Sæt på bageplade med bagepapir
- Hæver igen 40 min. (tænd ovn)
- Pensl med æg, drys med mandelflager
- Bages 10-12 min. ved 200 grader varmluft