Jordbærtærte

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Jordbærtærte


Ingredienser

  • 150 gr. smør
  • 150 gr. sukker
  • 150 gr. marcipan
  • 2 æg
  • 40 gr. mel
  • 50 gr. mørk chokolade
  • 1 spsk. fløde
  • 3/4 dl. fløde
  • 2 store spsk. creme fraiche (9%)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Friske jordbær

Tilberedning

  1. tænd ovnen på 175 gr.
  2. pisk smør og sukker sammen til det er luftigt
  3. riv marcipanen i og rør det sammen
  4. tilsæt æg 1 ad gangen, rør efter hvert af dem (men ikke længe)
  5. melet røres ud i massen
  6. dejen fordeles i tærteform smurt godt med smør
  7. bag ca. 35-40 min.
  8. afkøler kort på bordet, og sættes derefter i køleskab til den er kold
  9. smelt den mørke chokolade med 1 spsk. fløde over vandbad
  10. fordel over kagen
  11. sæt kagen i fryseren 5 min., for at chok'e chokoladen
  12. lav vaniljecremen ved at piske fløden til skum og røre creme fraiche og vanilje i til sidst
  13. fordel vaniljecremen på kagen
  14. derefter jordbær, skåret i halve