Jordbærtærte
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
- 150 gr. smør
- 150 gr. sukker
- 150 gr. marcipan
- 2 æg
- 40 gr. mel
- 50 gr. mørk chokolade
- 1 spsk. fløde
- 3/4 dl. fløde
- 2 store spsk. creme fraiche (9%)
- 1 tsk. vaniljesukker
- Friske jordbær
Tilberedning
- tænd ovnen på 175 gr.
- pisk smør og sukker sammen til det er luftigt
- riv marcipanen i og rør det sammen
- tilsæt æg 1 ad gangen, rør efter hvert af dem (men ikke længe)
- melet røres ud i massen
- dejen fordeles i tærteform smurt godt med smør
- bag ca. 35-40 min.
- afkøler kort på bordet, og sættes derefter i køleskab til den er kold
- smelt den mørke chokolade med 1 spsk. fløde over vandbad
- fordel over kagen
- sæt kagen i fryseren 5 min., for at chok'e chokoladen
- lav vaniljecremen ved at piske fløden til skum og røre creme fraiche og vanilje i til sidst
- fordel vaniljecremen på kagen
- derefter jordbær, skåret i halve