Hjemmelavet Tortellini
Frisk, hjemmelavet pasta smager bare 10 gange bedre end færdigkøbt pasta. Desværre tager det lang tid at lave sin egen pasta. Almindelig pasta på en pastamaskine er tager ikke voldsomt langt tid, men tortellinien her tog mig lang tid at lave.
Husk: Du skal bruge en rund form til at skære stykker af dejen ud til tortellinierne. Den skal være ca. 5 cm i diameter.
Ingredienser
Dej
- 300 gr. durum mel
- 3 æg
- lidt salt
- lidt olie
Fyld
- 2 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 1 gulerod
- 200 gr. hakket oksekød (eller lidt mindre)
- 1 ds. flåede tomater
- 0,5 terning grøntsagsbouillon
- 1 sjat rødvin
- 100 gr. kartofler
- 25 gr. parmesanost
- 25 gr. pecorinoost
- Olie
Tilberedning
Skænk dig selv et glad rødvin til at starte med :-)
Kartoflerne
Start med at skrælle kartoflerne og sætte dem over at koge. De skal moses i fyldet senere, så kog dem endelig ud.
Fyldet
Start derefter op på at lave fyldet. Læg de flåede tomater i et dørslag og mos dem ud. Det meste af væden skal løbe fra. Løg, hvidløg og gulerod hakkes fint og svitses sammen i lidt olie. Tilsæt kødet og svits til det har skiftet farve. Tilsæt dernæst de flåede tomater, en sjat rødvin og bouillonterningen. Nu skal det hele koge ind ved middel varme. Alt væden skal koge væk, men uden at det koger på.
Dejen
Mens fyldet koger ind laves dejen, og det er heldigvis nemt. Bland mel med æg, olie og salt og ælt rigtigt grundigt.
Fyldet igen
Efter at fyldet er kogt ind skal det sidste blandes i og pureres. Mos de kogte kartofler ud og bland dem i fyldet. Riv parmesanen og pecorinoen fint og bland osten i fyldet. Tag derefter halvdelen af fyldet fra, og purér det med en stavblender. Der vil sandsynligvis være mere end nok fyld, og det ikke purerede kan man servere som tilbehør, hvis man ønsker.
Tortellinierne samles
Dejen deles i eksempelvis 3 stykker. Lad 2 ligge under et klæde, mens du arbejder med det første. Put lidt (durum) mel på bordet og rul dejen ud, så den er så flad som mulig (ca 2 mm tyk). Stik derefter runde stykker ud af dejen, der er ca. 5 cm i diameter.
Nu skal tortellinierne samles:
Skridt 1:
Læg en smule fyld på en af de runde udskæringer. Det skal ikke være ret meget, for ellers har du problemer med at lukke den om lidt.
Skridt 2:
Læg den ene halvdel ind over den anden og klem dem godt sammen med fingerspidserne. Klem dem nu endelig godt sammen, ellers risikerer du de åbner sig senere.
Skridt 3:
Bøj de to spidse ender bagover til de mødes, og klem dem sammen med fingerspidserne. Hvad der før var "den lige side" efter skridt 2, skal nu danne en lukket cirkel.
Desværre yder det sidste billede ikke rigtig god hjælp, da jeg efterfølgende kan se, at jeg har taget det fra den forkerte side :-( Men den er altså samlet bagved.
Gentag for alle de små runde udstykninger. Gentag dernæst for hvert af de resterende stykker dej. Ja, det tager sin tid.
Kogning
Endelig er du klar til kogning. Husk, kog ikke før i mere eller mindre er klar til at spise. De skal spises straks efter de tages op.
Put rigeligt med vand i en stor gryde og salt det let. Bring det op at koge. Put tortellinierne i vandet og kog 10-12 minutter. Hvor længe det skal koge er stært afhængigt af hvor tykke de lige er blevet. Prøvesmag endelig for at sikre at de er kogt helt tilpas inden de alle tages op.
Tag de færdige tortellinier op med en hulske.
Server med et godt glas rødvin, og frisk basilikum øverst.