Hjemmelavede flødeboller
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Søde sager!
Ingredienser
(ca. 15 stk.)
- 1 rulle ren rå marcipan (ikke det hele bruges)
- 300 gr. sukker
- 1 dl. vand
- 160 gr. pasteuriserede æggehvider
- 200 gr. mørk chokolade
Tilberedning
- Skær marcipan i skiver, 15 stk.
- Læg bundene på bagepapir og bag ved 180 grader 5-8 minutter
- Afkøl bundene
- Kog 300 gr. sukker op med 1 dl. vand og lad det koge 2 minutter
- Pisk æggehviderne let og tilsæt langsomt sukkerlagen
- Pisk stift med håndmixer ved middel hastighed
- Fyld det hele i en pose og klip et lille hul i hjørnet
- Sprøjt fyld på de bagte, afkølede bunde
- Bag flødebollerne igen ved 180 grader i ca. 5 minutter (skal have en fast overflade)
- Afkøl igen flødebollerne
- Smelt chokoladen over et vandbad
- Pensl/overtræk med smeltet chokolade