Hindbær- eller jordbærtærte

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Jordbær- eller hindbærtærte

Ingredienser

Mørdej

  • 100 gr. blødt smør
  • 60 gr. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 25 gr. mandelmel
  • 175 gr. hvedemel

Chokoladeremonce

  • 175 gr. marcipan
  • 80 gr. rørsukker
  • 1 æg
  • 150 chokolade

Fyld

  • 250 hindbær eller jordbær

75 gr. mandler

Creme fraiche til servering.

Tilberedning

Mørdej

  1. Rør smør, flormelis og salt sammen
  2. Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel
  3. Ælt forsigtigt dejen sammen
  4. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir
  5. Beklæd tærteformen med dejen
  6. Stil i fryseren mindst 1 time
  7. Tænd ovnen på 170 grader varmluft

Chokoladeremonce

  1. Riv marcipanen groft
  2. Rør den sammen med sukker og æg
  3. Smelt chokoladen over vandbad og rør i marcinblandingen
  4. Fordel remoncen oven på den kolde tærtebund
  5. Top med bær i et jævnt lag
  6. Bag tærten 20 min
  7. Tag ud og drys med hakkede mandler
  8. Bag yderligere 15 min
  9. Server med creme fraiche