Hindbær- eller jordbærtærte
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
Mørdej
- 100 gr. blødt smør
- 60 gr. flormelis
- 1 knivspids salt
- 1 æg
- 25 gr. mandelmel
- 175 gr. hvedemel
Chokoladeremonce
- 175 gr. marcipan
- 80 gr. rørsukker
- 1 æg
- 150 chokolade
Fyld
- 250 hindbær eller jordbær
75 gr. mandler
Creme fraiche til servering.
Tilberedning
Mørdej
- Rør smør, flormelis og salt sammen
- Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel
- Ælt forsigtigt dejen sammen
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir
- Beklæd tærteformen med dejen
- Stil i fryseren mindst 1 time
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft
Chokoladeremonce
- Riv marcipanen groft
- Rør den sammen med sukker og æg
- Smelt chokoladen over vandbad og rør i marcinblandingen
- Fordel remoncen oven på den kolde tærtebund
- Top med bær i et jævnt lag
- Bag tærten 20 min
- Tag ud og drys med hakkede mandler
- Bag yderligere 15 min
- Server med creme fraiche