Havregrynsbrød
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
- 50 g smør
- 4 dl mælk
- 1 dl yoghurt
- 50 g gær
- 2 tsk. groft salt
- 2 tsk. sukker
- 100 gr. grovvalsede havregryn (ca. 2 1/2 dl.)
- 700 gr. hvedemel
- æg til pensling og grovvalsede havregryn til pynt
Tilberedning
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken
- Bland det med yoghurt i en skål
- Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser
- Æltes godt igennem
- Stilles til hævning et lunt sted i en time
- Dejen slås ned
- Del dejen i 3 stykker og tril hvert stykke ca. 1 meter langt
- Flet dem sammen til en fletning
- Form fletningen til en stor "snegl" på en plade med bagepapir
- Lad det efterhæve ca. 1/2 time
- Pensl brødet med æg og drys havregryn over
- Bag brødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader