Gullasch
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
Kartoffelmos
- 2 kg. kartofler
- 2-3 spsk. smør
- Mælk
Gullasch
- 400-500 gr. gullaschkød i tern
- 1 løg
- 3 gulerødder
- 250 gr. champignon
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk. mel
- 2 ds. flåede tomater
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 spsk. paprika
- 1 spsk. barbecue (yep)
- 1/4 liter madlavningsfløde
- Salt og peber
Tilberedning
Kartoffelmos
- Skræl og kog kartoflerne (kog dem gerne lidt ud)
- Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem fint
- Bland smør i mosen
- Tilsæt mælk lidt efter lidt, til ønskede konsistens er nået
- Varm mosen op
Gullasch
- Skær kødet i små tern
- Skræl og snit løg og hvidløg
- Skræl gulerødderne og del dem i små tern
- Skær champignon i halve eller kvarte
- Svits kødet i en gryde, sammen med lidt af paprikaen
- Tilsæt grøntsagerne og svits dem med 2-3 minutter
- Drys mel over og rør godt rundt
- Tilsæt flåede tomater, bouillonterning og krydderier
- Lad simre under låg ca. 10 minutter
- Tilsæt fløden og smag til med salt og peber
Server med kartoffelmosen. Mums!