Fyldte brød

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Fyldte brød

Ingredienser

6 stk

Dej

  • 2 dl. lunkent vand
  • 2 spsk. olie
  • 1/2 tsk. salt
  • 25 gr. gær
  • 300 gr. hvedemel

Fyld

  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 5 friske tomater
  • 1 spsk. olie
  • 200 gr. skinke i strimler
  • 100-150 gr. revet ost
  • Oregano
  • Æg til pensling

Tilberedning

Dej

  1. Opløs gær i vand
  2. Rør olie og salt i
  3. Ælt herefter melet i
  4. Lad dejen hæve 15 minutter (lav imens fyldet)

Fyld

  1. Tomater, løg og hvidløg skæres i små tern
  2. Lad det simre i olien og tilsæt skinkestrimler
  3. Skal stå uden låg 10 minutter og smag til med salt, peber og oregano
  4. Væden skal være næsten væk

Samle og bage

  1. Del dejen i 6 dele
  2. Rul hver tyndt ud til en firkant
  3. Fordel sovs på hver og drys med revet ost
  4. Pensl kanterne med lidt æg og luk pakkerne
  5. Læg på plade med bagepapir, med sammenføjningen nedaf
  6. Pensl med æg
  7. Bag pakkerne i ca. 15 minutter midt i ovnen ved 200 grader
  8. Afkøles på rist