Citronmåne
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Ingredienser
Dej
- 150 gr. smeltet smør
- 200 gr. sukker
- 125 gr. marcipan
- 3 æg
- 200 gr. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- saft af 1 økocitron
- revet skal af 1 1/2 økocitron
Glasur
- 400 gr. flormelis
- saft af 1 økocitron
- 1-2 spsk. kogende vand
- evt. glimmer eller lignende til pynt
Tilberedning
Dej
- Rør smør og sukker sammen
- Tilsæt æg 1 ad gangen og rør godt
- Skær marcipan i små stykker og kom i dejen
- Rør til ensartet masse
- Sigt mel og bagepulver i massen og rør sammen
- Vend citronsaft og -skal i dejen
- Fordel dejen i tærteform eller rund form
- Bages i forvarmet ovn 150 grader varmluft 30-35 min
- Lad køle af på rist
Glasur
- Rør glasur sammen til den er let tyktflydende
- Kom på kagen
- Drys evt. med glimmer