Boeuf Bourguignon
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Dette er vores tilpassede og let forsimplede udgave af boeuf bourguignon. Blandt andet bruger vi kun halvt så meget vin, som originalt, men har istedet tilføjet tomatpuré. Der er også andre små tilpasninger. Eksempelvis laver vi den ikke med hele champignon. Sådan kan vi lide den :-)
Beregn godt 2 timer til at lave denne ret.
Ingredienser
- Kartofler, mælk og smør til kartoffelmos
- 350-400 gr. oksekød (gullashkød eller lignende)
- 5 skiver bacon
- 8 skalotteløg
- 3 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- 4 dl. bouillon
- 2 dl. rødvin (bourgogne eller beaujolais)
- 2 dl. tomatpuré
- 150 gr. frosne perleløg
- 250 gr. champignon
- Lidt citronsaft
- Timian, frisk persille og et laurbærblad
- Margarine eller olie til stegning
Tilberedning
Her er en af de få retter, hvor det ikke nødvendigvis er en god ide at starte med kartoflerne. Kødet skal nemlig simre længe, hvorimens man sagtens kan nå at lave kartoffelmosen.
Så start med:
- Skør kødet i strimler eller tern
- Skær bacon i mindre stykker
- Pil skalotteløg og hvidløg og skær dem ud
- Skræl gulerødder og skær dem i skiver eller mindre stykker
- Svits bacon i en gryde, tag det op
- Svits herefter kødet i salt og peber, tag det op
- Svits løg, hvidløg og gulerødder
- Kom oksekød og bacon ved
- Put herefter bouillon, rødvin og tomatpuré i
- Krydr med timian, frisk persille og et laurbærblad
- Bring det op og koge, og kog uden låg i 5 minutter
- Skal nu simre 45 minutter til en time under låg, indtil kødet er mørt
- Skræl nu kartofler og kog til kartoffelmos
- Rens champignon og skær dem ud
- Når kødet er mørt svitses først perleløg i lidt olie, og tages op
- Dernæst svitses champignon, med lidt salt og peber samt citronsaft over
- Champignon og perleløg blandes i gryden med kødet
- Du kan vælge at jævne retten lidt, alt efter hvor tyk du ønsker den
Serveres med kartoffelmosen til.