Bagels
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Disse kan blive rigtig gode, hvis man lige får ramt den rigtige størrelse hul og tykkelse, inden man koger dem. Der skal lige 1-2 iterationer til, inden man har helt styr på det. Bliver de for tynde med store huller er de lidt kedelige og svære at flække. Bliver de for tykke lukker hullet til, og de bliver mere bolleagtige.
Det er den korte blanchering, der giver bagels deres unikke tekstur.
Ingredienser
13-14 stk
- 100 gr. smør
- 3 dl. mælk
- 25 gr. gær
- 500 gr. hvedemel
- 2,5 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- æg til pensling
Tilberedning
- Smelt smør og bland med let varmet mælk
- Rør gæren ud i mælken
- Tilsæt sukker og salt samt mel
- Ælt dejen godt igennem og stil til hævning i 20 minutter
- Tænd for ovnen og gør en gryde med rigeligt vand klar til kogning
- Slå dejen ned, og del den i 13-14 stykker
- Tril dejstykkerne til pølser på 15-20 cm. og form dem til ringe (hullet skal være lidt større end ønsket når de er færdige)
- Blancher kort ringene i kogende vand, tag dem op straks de kommer op til overfladen
- Stil ringene på bageplader med bagepapir
- Pensl med æg
- Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter