Kødboller i indisk tomatsovs

Fra Opskrifter
Version fra 25. jun. 2009, 15:44 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (→‎Krydderipuré)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Kødboller i indisk tomatsovs

Anrettet


Ingredienser

  • Ris

Farsen

  • 500 gr. hakket oksekød
  • 1 spsk. revet frisk ingefær
  • 1-2 fed hvidløg
  • evt. sambal olek/chili
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 dl. rasp
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. madolie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 spsk. smuttede, hakkede mandler
  • 2 tsk. paprika

Krydderipuré

  • 8 tomater
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • evt. sambal olek/chili

Pynt

  • Citronbåde
  • Grønne chili

Tilberedning

Det kan være en fordel straks at starte op på dette:

  • Sæt ris over
  • Kog og smut mandler

Kødboller

  1. Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge dele fint
  2. Bland oksekød, hvidløg, ingefær, chili, rasp og æg i en skål
  3. Krydr med salt og garam masala
  4. Form 12 store kødboller

Krydderipuré

  1. Del tomater i kvarte
  2. Skræl ingefær og hak det fint
  3. Blend det hele med chile til en fin puré

Samle og stege

  1. Varm lidt olie i en gryde
  2. Svits spidskommen, gurkemeje, paprika og mandler kortvarigt
  3. Tilsæt krydderipuré og lad det koge op
  4. Simrer nu 20 minutter under låg
  5. Kom kødbollerne ved, og lad også dem småkoge i sovsen i 15 minutter (tilsæt mere vand hvis nødvendigt)
  6. Pynt evt. med citron og grøn chili

Server med ris!