Kødboller i indisk tomatsovs
Fra Opskrifter
Version fra 25. jun. 2009, 15:44 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (→Krydderipuré)
Ingredienser
- Ris
Farsen
- 500 gr. hakket oksekød
- 1 spsk. revet frisk ingefær
- 1-2 fed hvidløg
- evt. sambal olek/chili
- 1 tsk. garam masala
- 1 dl. rasp
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. madolie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 spsk. smuttede, hakkede mandler
- 2 tsk. paprika
Krydderipuré
- 8 tomater
- 1 spsk. frisk ingefær
- evt. sambal olek/chili
Pynt
- Citronbåde
- Grønne chili
Tilberedning
Det kan være en fordel straks at starte op på dette:
- Sæt ris over
- Kog og smut mandler
Kødboller
- Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge dele fint
- Bland oksekød, hvidløg, ingefær, chili, rasp og æg i en skål
- Krydr med salt og garam masala
- Form 12 store kødboller
Krydderipuré
- Del tomater i kvarte
- Skræl ingefær og hak det fint
- Blend det hele med chile til en fin puré
Samle og stege
- Varm lidt olie i en gryde
- Svits spidskommen, gurkemeje, paprika og mandler kortvarigt
- Tilsæt krydderipuré og lad det koge op
- Simrer nu 20 minutter under låg
- Kom kødbollerne ved, og lad også dem småkoge i sovsen i 15 minutter (tilsæt mere vand hvis nødvendigt)
- Pynt evt. med citron og grøn chili
Server med ris!