Franskbrød med korn, kerner og gulerødder
Fra Opskrifter
Version fra 17. maj 2009, 14:51 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Franskbrød med korn, kerner og gulerødder {{AdSenseInsidePostRight}} right|thumb|300px Her er et godt franskbr...)
Her er et godt franskbrød. Det er stadig et rigtigt hvedebrød, men peppet lidt op, dels med kerner og dels med gulerødder. Det gør det lidt mere svampet, og interessant over flere dage.
Ingredienser
(til 2 store, flotte franskbrød)
- 50 gr. gær
- 5 dl. lunkent vand
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 1 1/2 dl. kærnemælk
- 1 1/2 dl. yoghurt naturel
- Lidt margarine eller olie
- 2 æg
- 2 gulerødder
- Solsikkekerner
- 100 gr. knækkede hvedekerner
- 150 gr. durum mel
- 150 gr. sigtemel
- ca 1 kg. hvedemel
Tilberedning
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Rør sukker og salt i
- Riv gulerødderne og bland dem ved
- Tilsæt mælk, yoghurt, fedtstof, hvedekerner, solsikkekerner og æg, og rør det sammen
- Bland nu melet i. Slut af med hvedemelet lidt efter lidt.
- Hæver nu 30 minutter
- Slå dejen ned og del den i to lige store stykker
- Form to brød på bagepapir på en plade (eller i bageforme)
- Lad nu brødene hæve 30-40 minutter
- Stænk vand på brødene lige inden de bages
- Bages ved 200 grader varmluft på nederste rille i ca. 30-35 minutter