Indbagt pizza med kødsovs og feta
Fra Opskrifter
Version fra 23. dec. 2008, 10:13 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Indbagt pizza med kødsovs og feta {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == === Dej === * 25 gr. gær * 2 1/2 dl. l...)
Ingredienser
Dej
- 25 gr. gær
- 2 1/2 dl. lunkent vand
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 350 gr. hvedemel
Fyld
- 300-400 gr. hakket oksekød
- Olie
- 2 fed presset hvidløg
- 2 tsk. oregano
- 1 lille ds. koncentreret tomatpuré
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 50 gr. fetaost
- 50 gr. mozarellaost
- 1 æg til pensling
Tilberedning
Dej
- Gæren udrøres i vandet
- Olie og salt tilsættes
- Hvedemelet æltes i
Fyld
- Svits kødet i lidt olie
- Tilsæt hvidløg, oregano, tomatkoncentrat og flåede tomater
- Kog saucen 10 minutter uden låg
- Vend feta og mozarella i kødsovsen
Samle og bage
- Del dejen i 2 lige store stykker
- Rul begge stykker fladt ud som cirkler
- Læg den ene cirkel på en bageplade med bagepapir
- Fordel fyldet over, men lad lidt kant være frit
- Pensl kanten med æg
- Læg den anden cirkel over, og saml kanten godt hele vejen rundt
- Pensl pizzaen ovenpå med æg
- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter