Flæskesteg med brunkartofler og sovs
Fra Opskrifter
Version fra 7. dec. 2008, 20:24 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Flæskesteg med brunkartofler og sovs {{AdSenseInsidePostRight}} Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæsk...)
Glem det der pladder med and til juleaften. Det er flæskesteg, det handler om. Ikke nakkekam, men svinekam. Husk det nu! :-)
Ingredienser
(til 4 personer)
Flæskesteg
- ca. 1,5 kg. flæskesteg
- Groft salt
Brunkartofler
- 2 glas små kartofler (ja ja, men det er altså nemmest bare at købe dem på glas)
- sukker
- margarine
Sovs
- Stegefedtet fra stegen
- 20-30 gr. margarine
- 2-3 spsk. mel
- 5-7 dl. mælk
- 1 terning grøntsagsbouillon
- Salt og peber
- Kulør
Tilbehør
- Franske kartofler
- God vin
Tilberedning
Start med stegen
- Gnid groft salt godt ind mellem ridserne i sværen
- Steges ?
Først når stegen står og trækker laves sovs og brunkartofler.
Brunkartofler
- Lad kartoflerne dryppe af
- Varm sukker på en pande til det smelter (rør ikke i det)
- Træk en skefuld margarine rundt i det til margarinen er smeltet
- Hæld kartoflerne i den smeltede sukker/margarine blanding
- Kartoflerne skal nu brunes på alle sider ved jævn varme
Sovs
- Start med at hælde stegens stegefedt i en gryde
- Tilsæt ekstra margarine og lad det smelte
- Pisk melet godt ud i fedtstoffet
- Tilsæt nu mælk lidt af gangen. Rør det helt ud hver gang, inden mere mælk tilsættes.
- Krydres med bouillonterning og salt og peber
- Farves med kulør