Franskbrød
Fra Opskrifter
Version fra 7. dec. 2008, 19:54 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Franskbrød {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == (til 2 store, flotte franskbrød) * 50 gr. gær * 6,5 dl. lunk...)
Ingredienser
(til 2 store, flotte franskbrød)
- 50 gr. gær
- 6,5 dl. lunkent vand
- ca. 1,4 kg. hvedemel
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 50 gr. margarine, olie eller smør
Tilberedning
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Rør sukker i
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen
- Hæver nu 20 minutter
- Slå dejen ned og del den i to lige store stykker
- Form to brød på bagepapir på en plade
- Lad nu brødene hæve 30 minutter
- Pensl brødene æg og snit dem skråt
- Bages ved 200 grader varmluft på nederste rille