Boller i karry
Fra Opskrifter
Det burde være så simpelt at lave en god boller i karry. Men det synes jeg ikke. Dem, som laver en god boller i karry, synes ofte ikke der er nogle ben i det. De tænker dårligt over hvad de gør. Vi har dog haft svært ved lige denne ret. Enten bliver den meget karrystærk, eller også smager den slet ikke af karry.
Nå men, det er nedenstående opskrift, vi er kommet frem til indtil nu.
Hvis man bruger en mild karry, så kan børn ofte også godt lide denne ret.
Ingredienser
Kødboller
- 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
- lidt mel
- lidt mælk
- 1 revet løg
- karry
- Salt og peber
Karrysovs
- 1-2 spsk. margarine
- 1 fintrevet løg
- 3 tsk. god karry uden top (mere hvis man vil have den stærk)
- 5 spsk. mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
- 8 dl. af kogevandet fra kødbollerne (alt efter hvor meget mel, du brugte)
- lidt mælk
- Salt og peber
Tilbehør
- Ris
Tilberedning
Start med at sætte vand over og kog risene.
Kødboller
- Riv løget
- Rør løg med kød, mel og mælk
- Tilsæt salt og peber samt karry
- Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde - lav ikke bollerne for store, de vokser i vand :-)
- Gem kogevandet, da det skal bruges til sovsen
Karrysovs
- Varm margarine i en gryde og svits løg heri
- Tilsæt karry og brænd den let af
- Tilsæt mel og rør til grynet masse
- Pisk kogevandet i efterhånden, pas på det ikke klumper
- Tilsæt lidt mælk og smag til med salt og peber
Bland bollerne i sovsen og varm igennem.