Pizza ala Svaneke med skinke, pesto og parmesan
Fra Opskrifter
Version fra 21. sep. 2008, 12:04 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Pizza ala Svaneke Efter en ferie på Bornholm, hvor vi fik nogle fantastisk gode pizzaer på en lille cafe i Svaneke, så ...)
Efter en ferie på Bornholm, hvor vi fik nogle fantastisk gode pizzaer på en lille cafe i Svaneke, så måtte vi lige gøre et forsøg på at efterligne dem. Og det blev faktisk ret godt!
Ingredienser
Dej
- 200 gr. hvedemel
- 200 gr. hård durum pizzamel
- 2 dl. vand
- 25 gr. gær
- Lidt olie og salt
Toppings
- 1 brik pizzasovs
- 1 løg
- 1/2 glas grøn pestosovs
- 60-70 gr. friskrevet parmesan
- Olie
- Basilikum
- Revet mozarella
- Frisk mozarella
- 300 gr. god skinke i skiver (eksempelvis 2 pk. pålægsskinke á 150 gram)
Tilberedning
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Rør gæren ud i vandet og saml dejen ved at blande mel, med vand olie og salt. Dejen æltes godt igennem.
- Det er vigtigt at pizzaen bliver meget tynd, ellers bliver den ikke sprød og lækker. Derfor deles dejen nu i to, og vi laver det som to tynde pizzaer. (Så kan man også spise den ene frisk og varm, mens den anden bager og kommer ud, frisk og varm og klar til at spise :-)
- De to dejklumper rulles ud til to runde og meget flade pizzabunde. De skal være ca. 2mm tykke. Læg bundene på bagepapir på hver deres bageplade. Forbag nu først den ene 7-8 minutter. Forbagningen er for at komme omkring det faktum, at vi ikke lige ligger inde med en knaldvarm stenovn.
- Nu skal toppings på: Husk, når du lægger det på, at du kun skal lægge halvdelen på hver. Ellers kommer du til at mangle noget, når pizza nr. to skal laves :)
- Fordel pizzasovs over hele den forbagte pizzabund i et jævnt, tyndt lag
- Drys tørret basilikum over
- Drys den revne mozarellaost over (ikke den friske)
- Hak løget fint, og fordel over pizzaen
- Dernæst fordeles skinken over pizzaen
- Bland nu olie og pestosovs samt revet parmesan sammen
- Dryp pestoblandingen over pizzaen
- Læg herefter stykker af frisk mozarella på pizzaen
Bag i ovnen i 10-12 minutter.