Boller i karry

Fra Opskrifter
Version fra 3. mar. 2008, 20:43 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|Boller i karry == Ingredienser == === Kødboller === * 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød) * 1 revet l...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Boller i karry

Ingredienser

Kødboller

  • 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
  • 1 revet løg
  • 2 æggehvider
  • 50 gr. mel
  • 0,5 dl. vand
  • Salt og peber

Karrysovs

  • 2-3 spsk. god karry
  • 2-3 spiseskefulde mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
  • 0,5-1 liter mælk (alt efter hvor meget mel, du brugte)
  • Olie til svitsning af karry

Tilbehør

  • Ris

Tilberedning

Start med at sætte vand over og kog risene.

Kødboller

  1. Riv løget
  2. Rør løg med kød, æggehvider, mel og vand
  3. Tilsæt salt og peber
  4. Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde (lav ikke bollerne for store, de vokser i vandet :-)

Karrysovs

  1. Varm olie i en gryde og svits karry heri
  2. Tilsæt mel
  3. Pisk mælken i efterhånden
  4. Smag til med salt og peber

Bland bollerne i sovsen og varm igennem.