God chokoladekage
Fra Opskrifter
Version fra 30. nov. 2014, 10:59 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '[[Image:|right|thumb|400px|Chokoladekage]] {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 175 gr. smør * 200 gr. god mørk chokolade * 7 æggeblommer * 1 tsk. vaniliesukker…')
[[Image:|right|thumb|400px|Chokoladekage]]
Ingredienser
- 175 gr. smør
- 200 gr. god mørk chokolade
- 7 æggeblommer
- 1 tsk. vaniliesukker
- 300 gr. sukker
- 4 spsk. kakao
- 1 dl. vand
- 100 gr. hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 5 æggehvider
Tilberedning
- Tænd ovn på 160 gr. varmluft
- Smelt smør og chokolade over vandbad
- Køl ned til stuetemperatur
- Pisk æggeblommer, vanilie og sukker sammen
- Rør kakao og vand sammen i en kasserolle
- Varm op under omrøring
- Simrer kort ved svag varme
- Vend hvedemel, salt, chokoladesmør og kakaovand i æggemassen, og rør til dejen er jævn
- Pisk æggehvider stive og vend i dejen lidt ad gangen
- Smør en springform og drys bund og sider med kakao
- Hæld dejen i formen
- Bages 30-40 minutter