Tung chokoladekage
Fra Opskrifter
Version fra 18. maj 2014, 12:21 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 300 gr. god, mørk chokolade * 250 gr. smør * 250 gr. sukker * 6 æg * 1 dl. stærk kaffe (3 dobbelt espresso) * 3 spsk. hved…')
Ingredienser
- 300 gr. god, mørk chokolade
- 250 gr. smør
- 250 gr. sukker
- 6 æg
- 1 dl. stærk kaffe (3 dobbelt espresso)
- 3 spsk. hvedemel
- salt
- 1 spsk. kakao
Tilberedning
- Tænd ovn på 160 grader varmluft
- Pisk æg sukker og mel sammen med håndmikser
- Smelt chokolade og smør over vandbad
- Når chokoladen er næsten smeltet tilsættes kaffe
- Røres glat og blankt
- Tilsæt lidt salt og kakaoen
- Vend æggemassen i chokoladen med et piskeris (sørg for piske lodret for at få luft i massen)
- Læg bagepapir i form
- Hæld dejen i og bag i 30-40 min. (måske mere)
- Tag kagen ud og lad den falde sammen så bliver den nemmere at skære