Boller i karry
Fra Opskrifter
Version fra 3. mar. 2008, 20:43 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|Boller i karry == Ingredienser == === Kødboller === * 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød) * 1 revet l...)
Ingredienser
Kødboller
- 400 gr. hakket kalv og flæsk (eller bare hakket svinekød)
- 1 revet løg
- 2 æggehvider
- 50 gr. mel
- 0,5 dl. vand
- Salt og peber
Karrysovs
- 2-3 spsk. god karry
- 2-3 spiseskefulde mel (alt efter hvor meget sovs, du vil have)
- 0,5-1 liter mælk (alt efter hvor meget mel, du brugte)
- Olie til svitsning af karry
Tilbehør
- Ris
Tilberedning
Start med at sætte vand over og kog risene.
Kødboller
- Riv løget
- Rør løg med kød, æggehvider, mel og vand
- Tilsæt salt og peber
- Kog bollerne i masser af vand i en stor gryde (lav ikke bollerne for store, de vokser i vandet :-)
Karrysovs
- Varm olie i en gryde og svits karry heri
- Tilsæt mel
- Pisk mælken i efterhånden
- Smag til med salt og peber
Bland bollerne i sovsen og varm igennem.