Luftige boller

Fra Opskrifter
Version fra 19. mar. 2008, 20:21 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|Luftige boller Gode luftige boller. ''Bemærk'': Det er vigtigt at give hævningsprocesserne den tid, de skal have, da det er d...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Luftige boller

Gode luftige boller.

Bemærk: Det er vigtigt at give hævningsprocesserne den tid, de skal have, da det er dem, sammen med olien, der giver bollerne den gode og luftige konsistens.

Ingredienser

  • 50 gr. gær
  • 8 spsk. lunkent vand
  • 4 dl. lunkent mælk
  • 4 tsk. sukker
  • 8 spsk. olie (gerne rapsolie)
  • 800 gr. hvedemel
  • Æg til pensling

Tilberedning

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
  3. Halvdelen af melet samt de øvrige ingredienser tilsættes
  4. Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter
  6. Dejen deles i 20-25 stk. og formes til boller
  7. Bollerne sættes på plade og efterhæver tildækket 45 minutter til 1 time
  8. Efter hævning pensles bollerne med æg
  9. Bages ca. 12 minutter ved 225 grader (varmluft: 200 grader)