Nougat dessertkage
Fra Opskrifter
Ingredienser
dej til bunde
- 250 gr. sukker
- 2 æg
- 125 gr. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniliepulver
- 75-100 gr. hakkede nødder
Fyld
- 1/4-1/2 l piskefløde
- 50-100 gr. nougat
Tilberedning
Bunde
Sukker og æg piskes sammen. Mel, bagepulver og vanilie røres forsigtigt i. Dejen hældes i 2 smurte springforme, drys med nødder. Bag dem nederst i ovnen v. 175 grader i 30 minutter, evt. lidt mere.
Fyld
Smelt nougat i vandbad, og bland det sammen med det piskede flødeskum. Kagen lægges sammen, og fryses mindst et døgn. Tages op 5-6 timer før servering
NB - hvis man ønsker fyld både ml. de 2 bunde og på toppen, brug da 1/2 l fløde og 100 gr. nougat, hvis man kun ønsker fyld mellem bundene, brug da 1/4 l fløde og 50 gr. nougat
Denne kage kan også laves af købe-lagkagebunde, og nødderne kan da blandes med nougat-flødecremen i stedet