Kødboller i indisk tomatsovs: Forskelle mellem versioner
Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Polesen (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Kødboller i indisk tomatsovs right|thumb|400px|Anrettet {{AdSenseInsidePostRight}} ==...) |
Polesen (diskussion | bidrag) No edit summary |
||
Linje 1: | Linje 1: | ||
[[Image:IMG_5480_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Kødboller i indisk tomatsovs]] | [[Image:IMG_5480_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Kødboller i indisk tomatsovs]] | ||
{{AdSenseInsidePostRight}} | |||
[[Image:IMG_5486_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Anrettet]] | [[Image:IMG_5486_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Anrettet]] | ||
== Ingredienser == | == Ingredienser == | ||
Linje 36: | Linje 37: | ||
== Tilberedning == | == Tilberedning == | ||
# | === Kødboller === | ||
# Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge dele fint | |||
# Bland oksekød, hvidløg, ingefær, chili, rasp og æg i en skål | |||
# Krydr med salt og garam masala | |||
# Form 12 store kødboller | |||
=== Krydderipuré === | |||
# Del tomater i kvarte | |||
# Skræl ingefær og hak det fint | |||
# Blend det hele med chile til en fin puré | |||
=== Samle og stege === | |||
# Varm lidt olie i en gryde | |||
# Svits spidskommen, gurkemeje, paprika og mandler kortvarigt | |||
# Tilsæt krydderipuré og lad det koge op | |||
# Simrer nu 20 minutter under låg | |||
# Kom kødbollerne ved, og lad også dem småkoge i sovsen i 15 minutter (tilsæt mere vand hvis nødvendigt) | |||
# Pynt evt. med citron og grøn chili | |||
Server med ris! | |||
[[Category:Hovedret]] | [[Category:Hovedret]] | ||
[[Category:Indisk]] | [[Category:Indisk]] | ||
[[Category:3 Stjerner]] | [[Category:3 Stjerner]] |
Versionen fra 23. dec. 2008, 09:01
Ingredienser
- Ris
Farsen
- 500 gr. hakket oksekød
- 1 spsk. revet frisk ingefær
- 1-2 fed hvidløg
- evt. sambal olek/chili
- 1 tsk. garam masala
- 1 dl. rasp
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. madolie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 spsk. smuttede, hakkede mandler
- 2 tsk. paprika
Krydderipuré
- 4 tomater
- 1 spsk. frisk ingefær
- evt. sambal olek/chili
Pynt
- Citronbåde
- Grønne chili
Tilberedning
Kødboller
- Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge dele fint
- Bland oksekød, hvidløg, ingefær, chili, rasp og æg i en skål
- Krydr med salt og garam masala
- Form 12 store kødboller
Krydderipuré
- Del tomater i kvarte
- Skræl ingefær og hak det fint
- Blend det hele med chile til en fin puré
Samle og stege
- Varm lidt olie i en gryde
- Svits spidskommen, gurkemeje, paprika og mandler kortvarigt
- Tilsæt krydderipuré og lad det koge op
- Simrer nu 20 minutter under låg
- Kom kødbollerne ved, og lad også dem småkoge i sovsen i 15 minutter (tilsæt mere vand hvis nødvendigt)
- Pynt evt. med citron og grøn chili
Server med ris!